Tips

Mobiele airco zonder slang: Dit zijn je mogelijkheden

In de zomer kan het erg heet worden, waardoor een airconditioner een onmisbaar apparaat is om je huis of kantoor koel en comfortabel te houden. Mobiele airconditioners zijn er in verschillende soorten en maten, maar de meeste zijn voorzien van een slang die naar buiten leidt. Dit kan vervelend zijn omdat je bijvoorbeeld een raam moet openen om de slang naar buiten te leiden. Bij een mobiele airco zonder slang is dit niet nodig. Maar hoe werkt een mobiele airco zonder slang precies en wat zijn de verschillen met een mobiele airco met slang? En zijn er überhaupt wel mobiele airco’s zonder slang?

Wat is een airco en hoe werkt die precies?

Voordat we de mobiele airco zonder slang bespreken, is het belangrijk om te weten wat een airco is en hoe deze werkt. Een airconditioner is een apparaat dat de lucht koelt en de luchtvochtigheid vermindert. Het proces van koeling begint met het onttrekken van (warme) lucht uit de ruimte of buiten wanneer je een buitenunit hebt. Deze warme lucht wordt vervolgens door het koelmiddel geleid, waardoor de warmte wordt afgevoerd. De gekoelde lucht wordt dan weer de ruimte ingeblazen.

Een normale airconditioner heeft een binnen- en een buitendeel. Het buitendeel bevat de compressor en de condensor, terwijl het binnendeel de verdamper en de ventilator bevat. De twee delen zijn verbonden door middel van een koelleiding en een elektrische aansluiting.

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is een airconditioner die je gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen. In tegenstelling tot een vast geïnstalleerde airco is een mobiele airco verplaatsbaar en heeft geen ingewikkelde installatie nodig. Mobiele airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, waardoor je altijd een model kunt vinden dat past bij jouw behoeften. Bij het koelen van lucht ontstaat wel altijd warmte. Bij het gebruik van een buitenunit merk je hier weinig van. Bij een mobiele airco wordt de warme lucht afgevoerd door een afvoerbuis naar buiten.

Hoe werkt een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airco zonder slang is bijna niet verkrijgbaar. Een airco moet namelijk altijd zijn warme lucht kwijt kunnen en dit gebeurt met behulp van een slang. Er zijn een klein aantal opties wanneer je echt geen slang kunt gebruiken. Een mobiele airco zonder slang moet dan zijn warme lucht op een andere manier kwijt. De meeste mobiele airco’s zonder slang doen dit door de warme lucht te koelen met water en deze weer retour te blazen in de ruimte. Eigenlijk worden dit type ook geen airco genoemd, maar een luchtkoeler.

Een mobiele airco zonder slang gebruikt vaak een combinatie van water en lucht om de lucht te koelen. Het apparaat zuigt de warme lucht op, waarna het door een koelcircuit wordt geleid dat het water verdampt. Hierdoor wordt de lucht gekoeld en ontvochtigd voordat het weer in de kamer wordt geblazen. Dit proces herhaalt zich totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

Beste mobiele airco zonder slang opties

Evolar EVO-ES9000 mobiele airco zonder slang

Evolar EVO-ES9000 mobiele airco zonder slangWaneer je zoekt naar een energiezuinige mobiele airco zonder slang, is de Evolar EVO-ES9000 de perfecte keuze voor je. Deze airco is niet alleen mobiel, maar heeft ook geen afvoerslang naar buiten nodig. Hierdoor kan hij overal worden toegepast zonder dat je een raam of deur open hoeft te laten staan. Deze 3-in-1 airco kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. De Evolar EVO-ES9000 is geschikt voor grote ruimtes tot wel 90m3, zoals klaslokalen, woonkamers, kantoren, vergaderruimtes en winkels. Een ideaal model om te gebruiken in een slaapkamer.

De Evolar EVO-ES9000 maakt gebruik van het unieke energy-storage systeem, waarbij de warmte in het water wordt opgeslagen. Hierdoor is de airco energiezuinig en stil in gebruik. De watertank van 37 liter kan direct worden bijgevuld. Dit hoef je maar een keer in een zomerseizoen te doen. De airco is voorzien van Wifi en is gemakkelijk te bedienen via de mobiele telefoon met de TUYA-app, Google Home en Alexa-app. De airco heeft een werkingstijd van 6 tot 8 uur en is tijdens het koelbedrijf zeer stil met een geluidsniveau tussen de 33 en 45 dB.

Hoewel de Evolar EVO-ES9000 een mobiele airco is zonder slang naar buiten is het eigenlijk geen airconditioning te noemen. Doordat de warme lucht niet kan worden afgevoerd valt de Evolar EVO-ES9000 meer in de categorie koeler. Neemt niet weg dat dit model een ruimte goed kan koelen.

Voordelen:
– Dit is een mobiele airco zonder slang naar buiten
– Koelen, verwarmen en ontvochtigen in één apparaat
– Zeer stil tijdens het koelen
– Energiezuinig door het unieke energy-storage systeem
– Gemakkelijk te bedienen via een smartphone met de TUYA-app, Google Home en Alexa-app

Nadelen:
– De airco heeft geen slang naar buiten. Dit maakt de airco meer een koeler.
– De airco heeft een werkingstijd van 6 tot 8 uur en moet vervolgens worden afgekoeld, waardoor er een onderbreking in het koelproces kan zijn.
– De airco is niet geschikt voor zeer grote ruimtes.

Beste mobiele airco zonder slang alternatieven

Een mobiele airco zonder slang is dus eigenlijk geen airco, maar een koeler. Voor mensen die op zoek zijn naar een echte airconditioning, zijn er verschillende alternatieven. Zo zijn er mobiele airco’s met slang die de warme lucht naar buiten afvoeren. Deze oplossing is effectiever dan een mobiele airco zonder slang en kan op warme dagen voor goede verkoeling zorgen.

Extra voordeel is dat deze mobiele airco’s doorgaans krachtiger zijn dan mobiele airco’s zonder slang. Bovendien zijn mobiele airco’s met slang vaak iets efficiënter, omdat de warme lucht direct naar buiten wordt afgevoerd in plaats van in de kamer te circuleren. Ook dit type is even mobiel als de varianten zonder slang. Je hoeft niet bang te zijn dat er altijd een raam of deur naar buiten openstaat om een normale mobiele airco te kunnen gebruiken. Bij de meeste modellen wordt een afdichting meegeleverd.

Of je kiest voor een airco met buitenunit die geïnstalleerd moet worden. Dit is de meest dure optie en je bent minder flexibel in het koelen van verschillende ruimtes. Over het algemeen werkt een geïnstalleerd airconditioning beter dan een mobiele airco.

Een andere oplossing is een ventilator. Hoewel een ventilator de lucht niet koelt, kan het wel zorgen voor verkoeling op warme dagen. Een ventilator verplaatst namelijk lucht en dit voelt aangenaam aan. Een ventilator kan een handige optie zijn als je op zoek bent naar iets om alleen de lucht te laten circuleren en niet specifiek op zoek bent naar verkoeling. Ventilatoren zijn over het algemeen goedkoper en energiezuiniger dan mobiele airco’s. Ze hebben echter niet hetzelfde vermogen om de lucht te koelen, dus als je op zoek bent naar echte verkoeling, is een mobiele airco zonder slang of een mobiele airco met slang een betere keuze.

Luchtkoelers en geen airco zonder slang

Het belangrijkste verschil tussen een luchtkoeler en airconditioning is de manier waarop ze de lucht koelen. Een luchtkoeler koelt de lucht door deze door een nat gedeelte te laten stromen, zoals natte filters of pads. Wanneer de lucht door het vochtige gedeelte gaat, verdampt het water en wordt de lucht koeler. Een ventilator blaast vervolgens de gekoelde lucht de kamer in.

Een airconditioner daarentegen koelt de lucht door het gebruik van een koelmiddel. Dit koelmiddel wordt door het systeem gepompt en haalt de warmte uit de lucht, waardoor de lucht koeler wordt. De afgekoelde lucht wordt dan in de kamer geblazen door middel van een ventilator.

Een ander verschil is dat airco’s de lucht vaak ook ontvochtigen, terwijl luchtkoelers juist vocht toevoegen aan de lucht. Dit kan vooral een voordeel zijn in droge klimaten, omdat een luchtkoeler kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

Over het algemeen zijn airco’s effectiever in het koelen van de lucht dan luchtkoelers, maar ze zijn vaak ook duurder in aanschaf en verbruiken meer energie. Luchtkoelers zijn daarentegen vaak goedkoper en energiezuiniger, maar werken minder goed bij hogere temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Beste mobiele airco’s

Met de stijgende temperaturen tijdens de zomermaanden wordt het steeds belangrijker om een manier te vinden om de hitte te verminderen en onze huizen koel te houden. Een mobiele aircokan hierbij een uitkomst bieden. Het gemak van een mobiele airco is dat deze gemakkelijk te verplaatsen is naar de ruimte waar verkoeling gewenst is, zonder dat er ingrijpende installaties nodig zijn. Ook wanneer je eigenlijk een mobiele airco zonder slang zoekt kan een ander model misschien wel de uitkomst bieden.

Er zijn echter zoveel verschillende mobiele airco’s op de markt dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past. Met zoveel verschillende merken, modellen en specificaties kan het een uitdaging zijn om een weloverwogen keuze te maken. Dit geldt niet alleen wanneer je een mobiele airco zonder slang zoekt.

We hebben zorgvuldig gekeken naar de verschillende specificaties, functies en prestaties van elke mobiele airco en hebben onze bevindingen samengevat. Hopelijk word je hiermee geholpen de beste mobiele airco te vinden voor de zomermaanden.

AEG AXP26U338BW mobiele airco

AEG AXP26U338BW mobiele aircoBen je op zoek naar een mobiele airco voor de warme lente- en zomerdagen? Dan is de AEG AXP26U338BW een goede keuze. Deze mobiele airco combineert efficiëntie met elegantie en zorgt voor de juiste temperatuur in huis, zelfs tijdens de heetste dagen.

De AEG AXP26U338BW is eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening en heeft een gemakkelijk te lezen LED-display. Bovendien kun je de airco instellen op timers en temperaturen naar eigen voorkeur, zodat je dag en nacht comfortabel bent. De slaapmodus past het klimaat ’s nachts automatisch aan, zodat je kunt genieten van een ontspannen en rustige nachtrust.

Deze airco is ook nog eens duurzaam. Het gebruikt namelijk duurzaam gas (R290) en vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk. Zo bereik je de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan het milieu.

Het design van de AEG AXP26U338BW is Scandinavisch en past perfect in elk huis. Het is compact en eenvoudig te verplaatsen van kamer naar kamer, dankzij het stevige handvat aan de bovenzijde en de lichte wielen ter bescherming van je vloer. De AEG AXP26U338BW heeft wel een afvoerslang voor de warme lucht. Dit is dus geen mobiele airco zonder slang.

Enkele nadelen zijn dat de airco niet wordt geleverd met een raamafdichtingskit (deze kun je wel bijbestellen) en dat het in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig is.

AEG AXP26U338BW specificaties

Specificatie Waarde
Merk AEG
Model ChillFlex Pro
Type airco Mobiele airco
Kleur Wit
Koelvermogen in BTU 9000 BTU
Koelcapaciteit 2.6 kW
Luchtverplaatsing 300 m³/h
Diameter van de uitlaatslang 150 mm
Ruimte met hoge warmtelast tot 17 m²
Ruimte met lage warmtelast tot 26 m²
Geschikt voor ruimte tot 76 m³
Snelheid ventilator auto, hoog, laag, medium
Luchtbehandelingsfuncties Klimaatbeheersingsfunctie, ontvochtigingsfunctie
Geluidsniveau 64 dB
Timer Ja
Ontvochtigingscapaciteit 1.2 liter/uur
Afstandsbediening Ja
Inclusief app voor mobiel Nee
Verpakkingsinhoud Afvoerslang, afstandbediening, handleiding
Lengte van de afvoerslang 150 cm
Bijgeleverde raamafdichtingskit Nee (los verkrijgbaar)
Gewicht 32 kg
Afmetingen (HxBxD) 79,5 x 47,0 x 39,5 cm

Voordelen:
– Dag en nacht comfortabel door de timers en temperaturen die vooraf in te stellen zijn
– Compacte grootte en flexibele keuze voor ruimtes tot 76 m³
– Eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening
– Gemakkelijk te lezen LED-display
– Eenvoudig te verplaatsen

Nadelen:
– Wordt niet geleverd met raamafdichtingskit, deze kun je wel bijbestellen
– In de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

Duux North Smart

Duux North Smart zwart

De Duux North Smart is de beste mobiele airco die je nodig hebt om de zomerse hitte te overleven. Met een indrukwekkende koelcapaciteit van 18.000 BTU per uur en een luchtverplaatsing van 450 m³ per uur, kan North zelfs de grootste kamers (tot 46 m²) afkoelen. Dit apparaat maakt gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel en heeft een PET-filter om de lucht in de kamer te reinigen. De nachtmodus zorgt ervoor dat Duux North fluisterstil is (slechts 53 dB), wat stiller is dan de gemiddelde koelkast.

De Duux North Smart mobiele airco is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het strakke, moderne ontwerp past perfect in elk interieur. Het is uitgerust met wifi voor spraakbediening (bijv. Google Home) en bediening met je smartphone via de gratis DUUX-app. De Duux North biedt vier standen, waaronder koelen, ontvochtigen, ventileren en nacht. Met een automatisch draaiende ventilatieopening die koele lucht door de hele kamer verspreidt en een timer die kan worden ingesteld van 0 tot 24 uur, is North perfect om je huis comfortabel te houden. Wanneer je een smarthome hebt kun je de airco ook bedienen met een slimme wifi schakelaar.

Met de gratis Duux-app en de compatibiliteit met spraakassistenten (bijv. Alexa en Google Assistant) is de Duux North het slimste apparaat dat er is. Met de intuïtieve instellingen van het led-aanraakscherm of de ergonomische afstandsbediening, is deze Duux mobiele airco eenvoudig te bedienen. Dit model wordt geleverd met een complete accessoireset, inclusief afvoerslang, waterafvoerleiding en raamafdichtingset.

Specificaties North Mobiele Airco
Koelcapaciteit 18.000 BTU/uur
Geschikt voor ruimtes tot 46 m²
Luchtverplaatsing 450 m³/uur
Geluidsniveau 53 dB (max)
Koelmiddel R290 (milieuvriendelijk)
Filter PET-filter (vervangbaar)
Bediening LED-aanraakscherm, afstandsbediening, DUUX-app, spraakassistenten
Standen koelen, ontvochtigen, ventileren, nacht
Timer instelbaar van 0 tot 24 uur
Accessoires afvoerslang, waterafvoerleiding, raamafdichtingset
Gewicht 34 kg
Afmetingen (LxBxH) 48,5 x 40 x 77,5 cm
Energieverbruik 1,8 kW/uur (koelen)
Energielabel A
Garantie 2 jaar

Voordelen:
– Hoge koelcapaciteit van 18.000 BTU per uur en luchtverplaatsing van 450 m³ per uur
– Strak en modern ontwerp dat past in elk interieur
– Gratis DUUX-app en compatibiliteit met spraakassistenten zoals Alexa en Google Assistant
– Stil in de nachtmodus (slechts 53 dB) en een PET-filter voor luchtreiniging

Nadelen:
– Hoger geprijsd dan andere mobiele airco’s
– Accessoireset is beperkt tot afvoerslang, waterafvoerleiding en raamafdichtingset

De mobiele airco van Duux heeft uitstekende prestaties en daarnaast is de mobiele airco voorzien van handige functies. De ontvochtigingsfunctie en de mogelijkheid om het apparaat te bedienen met de Duux app of spraakassistentie zijn bijvoorbeeld erg handig. Al met al is de Duux North Smart 18K BTU/h een uitstekende mobiele airco die je huis koel en comfortabel houdt tijdens de warme zomermaanden.

Fuave ACB12K02 mobiele airco

Fuave ACB12K02 beste mobiele aircoWanneer je zoekt naar de beste mobiele airco voor een ruimte tot maximaal 38 vierkante meter, dan is de Fuave ACB12K02 een goede optie. Met het koelvermogen van 12.000 BTU heb je ook tijdens de warmste zomerdagen de nodige verkoeling. Bovendien beschikt deze mobiele airco over een thermostaat waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen en constant kunt houden. Met de ontvochtigingsfunctie blijft ook de luchtvochtigheid beperkt, wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Je bedient de airco eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening en de verstelbare uitblaasrichting zorgt ervoor dat je de luchtstroom naar wens kunt aanpassen. Houd er wel rekening mee dat deze airco met een geluidsniveau van 65 decibel relatief veel geluid maakt.

Voordelen:
– Eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening
– Thermostaat voor het instellen van een constante ruimtetemperatuur
– Ontvochtigingsfunctie voor een comfortabel binnenklimaat

Nadelen:
– Relatief veel geluid met een maximaal geluidsniveau van 65 decibel

Beste luchtkoeler alternatieven

Je zoekt verkoeling voor de hete zomermaanden, maar wilt eigen een mobiele airco zonder slang. Helaas heb je dan heel weinig, eigenlijk geen, opties. Gelukkig kunnen we je wel helpen bij het vinden van de beste luchtkoeler. Als het gaat om het vinden van de beste luchtkoeler voor jouw behoeften, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Daarom hebben we de beste luchtkoelers voor je geselecteerd en om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Of je nu op zoek bent naar een luchtkoeler voor thuis, op kantoor of in de slaapkamer, onze selectie biedt voor elk wat wils. We hebben gekeken naar verschillende factoren, zoals de koelcapaciteit, het geluidsniveau, het design en de gebruiksvriendelijkheid om ervoor te zorgen dat we alleen de beste opties aanbevelen. Onze pagina is gericht op het bieden van een diepgaande en eerlijke analyse van elke luchtkoeler, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je overgaat tot aankoop.

Wij begrijpen dat het vinden van de beste luchtkoeler een uitdagende taak kan zijn. Blader gerust door onze lijst met de beste luchtkoelers en ontdek welke het beste past bij jouw behoeften en budget. Wanneer je een mobiele airco zonder slang zoekt en geen mogelijkheid hebt om een afvoerslang te plaatsen is een luchtkoeler de beste optie.

Honeywell TC10PM

Als zoekt naar de beste luchtkoeler, is de Honeywell TC10PM absoluut een goede keuze. Deze luchtkoeler is perfect voor kamers tot 20 vierkante meter en heeft een watertank met een inhoud van 10 liter. Met een krachtige luchtstroom van 330 m³/h en drie verschillende standen (hoog, medium en laag), kun je de Honywell TC10PM makkelijk instellen naar jouw persoonlijke voorkeuren. De luchtkoeler is makkelijk mee te nemen dankzij de wieltjes en weegt slechts 4.9 kg. Het digitale LED control panel maakt het gemakkelijk om de aircooler te bedienen en met de automatische watermelding weet je altijd wanneer de tank bijgevuld moet worden. De Honeywell TC10PM is een uitstekende vervanger voor een mobiele airco zonder slang.

Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste voor- en nadelen van de Honeywell TC10PM:

Voordelen:
– Krachtige luchtstroom van 330 m³/h
– Makkelijk mee te nemen dankzij de wieltjes
– Digitale LED control panel om de luchtkoeler te bedienen
– Automatische watermelding

Nadelen:
– Geen airco
– Geen verstelbare thermostaat

In termen van specificaties heeft de TC10PM een stroomverbruik van 40W en een geluidsniveau van 65 dB. De luchtkoeler heeft een gewicht van 6.55 kg en afmetingen van 294 mm x 279 mm x 752 mm. Het waterreservoir heeft een inhoud van 10 liter en de aircooler wordt geleverd met een garantie van 2 jaar.

Wil je de beste luchtkoeler voor een kamer tot 20 vierkante meter, dan is de Honeywell TC10PM een uitstekende keuze. De krachtige luchtstroom, het digitale LED control panel en de automatische watermelding maken deze aircooler een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een draagbaar en krachtig koelsysteem.

Sencys luchtkoeler DF-AF2850C 45W

Sencys luchtkoeler DF-AF2850CDe Sencys luchtkoeler DF-AF2850C 45W misschien wel de oplossing voor jou. Deze luchtkoeler werkt effectiever dan een standaard ventilator en kan een ruimte snel afkoelen.

De luchtkoeler werkt door het water uit de watertank te verdampen. Dit is een milieuvriendelijke manier van koelen en de watertank heeft een capaciteit van 20 literr. Dit betekent dat je lang kan genieten van de koelte voordat je het water moet bijvullen.

Een groot voordeel van deze luchtkoeler is dat het beschikt over 3 verschillende koelingsstanden. Hierdoor kan je de koeling aanpassen aan de omgevingstemperatuur en je persoonlijke voorkeur. Ook kan je de koeler bedienen met een afstandsbediening en heeft het een handige instelbare timer.

Een nadeel van deze luchtkoeler is dat het alleen werkt bij warme, droge omstandigheden. Als de luchtvochtigheid te hoog is, zal de luchtkoeler minder effectief werken dan bij een mobiele airco.

Over het algemeen is de Sencys luchtkoeler DF-AF2850C 45W een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar de beste luchtkoeler. Het is effectief, gemakkelijk te bedienen en biedt waar voor zijn geld.

Voordelen:
– Groot watertank van 20 liter
– Beschikt over 3 verschillende koelingsstanden
– Handige instelbare timer
– Inclusief afstandsbediening voor eenvoudige bediening

Nadelen:
– Geen airco
– Werkt alleen goed bij warme, droge omstandigheden

Veelgestelde vragen

Is een mobiele airco zonder slang wel een airco?
Nee eigenlijk niet. Een mobiele airco zonder slang is geen airco. Het is eerder een mobiele luchtkoeler die de lucht koelt door middel van waterverdamping. Een mobiele airco met een afvoerslang is een echte airconditioner die de lucht koelt en vocht uit de lucht verwijdert.

Kun je beter een mobiele airco met slang kopen?
Ja, als je zoekt naar een airco die echt effectief de lucht koelt, dan is het beter om een mobiele airco met een afvoerslang te kopen. Deze mobiele airco’s zijn krachtiger en kunnen de lucht beter afkoelen dan mobiele airco’s zonder slang.

Hoeveel graden kan een mobiele airco koelen?
De meeste mobiele airconditioners kunnen de lucht tot ongeveer 16 graden Celsius koelen. Dit kan echter variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte, type mobiele airco en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om te onthouden dat een mobiele airco geen koelkast is en niet bedoeld is om de ruimte tot vriespunt te koelen.

Related Articles

Back to top button
Close

Adblocker uitschakelen s.v.p.

We zien dat je gebruikmaakt van een Adblocker. Hierdoor kan deze website niet goed functioneren. We vragen je daarom de Adblocker uit te schakelen.