Tips

Wasmachine met stoomfunctie: De Top 10 + voor en nadelen!

Zoek je naar een wasmachine met stoomfunctie die jouw waservaring naar een hoger niveau tilt? Ontdek onze uitgebreide pagina boordevol informatie over de wereld van wasmachines met stoomfunctie. Van het hygiënisch wassen van kleding tot het opfrissen zonder waterverbruik, wij bieden je een blik op de voordelen, nadelen en mogelijkheden van deze geavanceerde apparaten.

En natuurlijk hebben we de beste wasmachine met stoomfunctie voor je geselecteerd, zodat je moeiteloos de perfecte wasmachine met stoomfunctie kunt kiezen die naadloos aansluit bij jouw wensen.

De beste wasmachines met stoomfunctie
Bekijk het uitgebreide assortiment aan wasmachines met stoomfunctie. Kies de juiste wasmachine en bestel.
Bekijken
Image

Wat is een wasmachine met stoomfunctie?

Stel je voor dat je je kleding kunt wassen op een manier die niet alleen grondig en efficiënt is, maar ook zorgt voor extra gemak en verzorging. Dat is waar een wasmachine met stoomfunctie om de hoek komt kijken. Een wasmachine met stoomfunctie is een moderne innovatie die stoom gebruikt als een extra reinigings- en verzorgingsmiddel tijdens het wasproces. In plaats van alleen water en wasmiddel te gebruiken, voegt de stoomfunctie een extra dimensie toe aan het wassen, met tal van voordelen voor jouw wasgoed.

De voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Wanneer je kiest voor een wasmachine met stoomfunctie, opent zich een wereld vol voordelen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opmerkelijke voordelen:

Minder strijkwerk: Een van de grootste voordelen van een wasmachine met stoomfunctie is de mogelijkheid om strijkwerk te verminderen. Door stoom toe te voegen aan het einde van het wasprogramma, worden kreukels effectief gladgestreken, waardoor jouw kleding er al fris en netjes uitziet zonder dat je de strijkbout hoeft tevoorschijn te halen.

Opfrissen met gemak: Heb je ooit kledingstukken gehad die na een dag dragen een beetje muf roken, maar niet echt vies waren? Met een wasmachine met stoomfunctie kun je jouw kleding opfrissen zonder water toe te voegen. De stoom verfrist de stoffen en verwijdert onaangename geuren, waardoor je kleding weer heerlijk fris ruikt, klaar om opnieuw gedragen te worden.

Hygiëne: Als hygiëne een belangrijk aspect is van jouw wasroutine, dan is een wasmachine met stoomfunctie een waardevolle toevoeging aan jouw huishouden. De stoomfunctie voegt extra reinigingskracht toe, waardoor bacteriën en allergenen effectief worden verwijderd. Dit is vooral handig als je vaak beddengoed, babykleertjes of kleding met speciale zorgbehoeften wast.

De beste wasmachines met stoomfunctie
Bekijk het uitgebreide assortiment aan wasmachines met stoomfunctie. Kies de juiste wasmachine en bestel.
Bekijken
Image

Wasmachine met stoomfunctie nadelen

Hoewel een wasmachine met stoomfunctie tal van voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

Hogere aanschafkosten: Over het algemeen zijn wasmachines met stoomfunctie duurder dan conventionele modellen. De extra technologie en functionaliteit die bij de stoomfunctie komt kijken, resulteren in een hogere prijsklasse. Het is belangrijk om jouw budget en behoeften af te wegen voordat je investeert in een wasmachine met stoomfunctie.

Onderhoud en reiniging: Omdat een wasmachine met stoomfunctie extra componenten heeft, kan het onderhouden en reinigen van de machine iets complexer zijn. Stoomgeneratoren en -leidingen vereisen mogelijk periodiek onderhoud om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren. Daarnaast kan het nodig zijn om speciale reinigingscycli uit te voeren om kalkaanslag en andere opbouw te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van de machine te verlengen.

Beperkt vulgewicht: Een ander nadeel van een stoomfunctie is dat het vulgewicht van de machine vaak beperkt is in vergelijking met conventionele wasmachines. De stoomfunctie werkt het beste bij kleinere ladingen van maximaal 1,5 kilogram. Dit betekent dat je mogelijk meerdere cycli moet draaien als je grote hoeveelheden wasgoed hebt, wat extra tijd en energie kan kosten.

Welke merken hebben wasmachines met stoomfunctie?

Gelukkig is de markt voor wasmachines met stoomfunctie de afgelopen jaren gegroeid en zijn er verschillende gerenommeerde merken die deze technologie aanbieden. Enkele bekende merken die wasmachines met stoomfunctie aanbieden, zijn AEG, Samsung, Whirlpool, LG, Haier, Hoover en Beko. Elk merk heeft zijn eigen unieke kenmerken en functies, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en reviews te lezen om het model te vinden dat het beste bij jouw behoeften past.

Beste wasmachine met stoomfunctie

Met zoveel merken en modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de beste wasmachine met stoomfunctie te bepalen. Het beste model hangt af van verschillende factoren, zoals je budget en de specifieke functies die je zoekt. Het is raadzaam om online beoordelingen en vergelijkingen te lezen, evenals te kijken naar betrouwbare bronnen zoals consumentenorganisaties, om een weloverwogen beslissing te nemen.

Enkele veelgeprezen modellen die vaak als de beste in hun klasse worden beschouwd, zijn onder andere de AEG ProSteam, Samsung Bespoke EcoBubble, Whirlpool FreshCare+, LG TrueSteam en Haier met stoomfunctie. Deze modellen bieden een combinatie van kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid, en hebben stuk voor stuk positieve beoordelingen ontvangen van gebruikers.

Beste wasmachine met stoomfunctie in het kort

 1. Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose > Bekijken
 2. Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi > Bekijken
 3. Samsung WW90T534AAW Autodose > Bekijken
 4. Bosch WGB25607NL > Bekijken
 5. Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing > Bekijken
 6. AEG LR73842 ProSteam > Bekijken
 7. LG F6WV71S2TA TurboWash > Bekijken
 8. Beko WTV8740A1 SteamCure > Bekijken
 9. Whirlpool W6X W845WB EE > Bekijken
 10. AEG L8FE794CBV > Bekijken
De beste wasmachines met stoomfunctie
Bekijk het uitgebreide assortiment aan wasmachines met stoomfunctie. Kies de juiste wasmachine en bestel.
Bekijken
Image

Top 10 wasmachines met stoomfunctie met extra informatie:

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

Samsung WW80T734ABH QuickDrive AutodoseDe Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een uitzonderlijke wasmachine met stoomfunctie die uitblinkt in zowel prestaties als functionaliteit. Met zijn ruime trommelinhoud van 8 kilogram is deze machine geschikt voor zowel kleine als grotere wasbeurten, waardoor je efficiënt kunt wassen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Wat deze wasmachine echt bijzonder maakt, is de Autodose-functie. Deze innovatieve technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, waardoor je altijd de perfecte dosering hebt en je kleding langer mooi blijft. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook geld, omdat je niet langer onnodig veel wasmiddel verspilt.

Een ander hoogtepunt van de Samsung WW80T734ABH is de QuickDrive-technologie. Deze functie zorgt voor een tot 2 keer snellere wasbeurt in vergelijking met conventionele wasmachines, zonder in te boeten aan de kwaliteit van het wassen. De unieke beweging van de trommel zorgt ervoor dat kleding grondig wordt gereinigd en spoelt, wat resulteert in een sneller en efficiënter wasproces.

De toevoeging van de stoomfunctie maakt deze wasmachine helemaal compleet. Het Steam Wash-programma maakt gebruik van stoom om allergenen en bacteriën effectief te verwijderen, waardoor je kleding extra hygiënisch wordt gereinigd. Dit is vooral handig voor mensen met allergieën of gevoelige huid, omdat het de kans op irritatie vermindert.

Wat deze wasmachine onderscheidt van zijn concurrenten is de combinatie van deze geavanceerde functies. De Autodose-functie, QuickDrive-technologie en stoomfunctie vormen een krachtige mix die zorgt voor een superieure waservaring. Het gemak van automatisch doseren, gecombineerd met de snelheid en grondigheid van QuickDrive en de hygiënische voordelen van stoom, maakt deze wasmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar de beste prestaties en functionaliteit in een wasmachine met stoomfunctie.

De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose een indrukwekkende wasmachine met stoomfunctie die niet alleen uitstekende resultaten levert, maar ook gebruiksvriendelijk is. Het is een perfecte combinatie van geavanceerde technologie, efficiëntie en hygiëne, waardoor je met vertrouwen kunt genieten van schone en frisse kleding.

Voordelen:

 • Sneller en efficiënter wassen dankzij QuickDrive-technologie
 • Autodose-functie doseert automatisch wasmiddel en wasverzachter
 • Stoomfunctie verwijdert allergenen en bacteriën voor een hygiënische was

Nadelen:

 • Geen AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen

Meer informatie

 

Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi

Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence WifiDe Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi is een geavanceerde wasmachine met stoomfunctie die uitblinkt in zowel gebruiksgemak als efficiëntie. Met de mogelijkheid om de machine te bedienen via de hOn app op je smartphone, heb je direct toegang tot het juiste wasprogramma en ontvang je een melding wanneer je was schoon is. Dit zorgt voor ultiem gemak en controle over je wasbeurten.

Met een ruim vulgewicht van 9 kilogram is deze wasmachine in staat om zeer grote ladingen in één keer te wassen. Bovendien zijn beladingssensoren ingebouwd, waardoor je nooit meer energie verbruikt dan nodig is, zelfs bij het wassen van kleinere ladingen. Dit zorgt voor optimale energiezuinigheid en besparingen op je energierekening.

Een unieke functie van de Haier HW90-B14959U1 is het Refresh programma. Met behulp van stoom kun je een muf shirt opfrissen zonder het daadwerkelijk te wassen. Dit is ideaal voor kledingstukken die een snelle opfrisbeurt nodig hebben en helpt je om tijd en water te besparen.

Deze wasmachine met stoomfunctie heeft ook energieklasse A, wat betekent dat hij zeer energiezuinig is. Je kunt dus rekenen op een efficiënte en milieuvriendelijke werking, waardoor je zowel geld als het milieu bespaart.

Hoewel de Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi veel voordelen biedt, is het belangrijk om te vermelden dat de wasmiddellade niet zelfreinigend is. Dit betekent dat onderhoud van de lade noodzakelijk blijft om optimale prestaties te behouden.

De Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi een indrukwekkende wasmachine met stoomfunctie die gebruiksgemak, efficiëntie en innovatieve functies combineert. Met de mogelijkheid om de machine via je smartphone te bedienen, het Refresh programma voor snelle opfrisbeurten en het stille geluidsniveau, biedt deze wasmachine een uitstekende ervaring voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerde functionaliteit in hun huishoudelijke apparaten.

Voordelen:
– Bediening via smartphone met de hOn app
– Refresh programma voor opfrissen met stoom
– Zeer zuinige werking met energieklasse A

Nadelen:
– De wasmiddellade is niet zelfreinigend, vereist onderhoud

Meer informatie

 

Samsung WW90T534AAW Autodose

Samsung WW90T534AAW AutodoseDe Samsung WW90T534AAW Autodose is een handige wasmachine met automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Dankzij het Autodose-systeem wordt altijd de juiste hoeveelheid detergent gebruikt, waardoor je kleding langer mooi blijft en er geen verspilling van wasmiddel plaatsvindt.

Met een ruime trommelinhoud van 9 kilogram biedt deze wasmachine voldoende capaciteit om grote ladingen wasgoed in één keer te wassen. Dit is ideaal voor huishoudens met veel was of voor het wassen van bijvoorbeeld beddengoed, ondergoed en handdoeken.

Een opvallende functie van de Samsung WW90T534AAW is het Steam Wash-programma. Dit programma maakt gebruik van stoom om je wasgoed extra hygiënisch te reinigen. De stoom verwijdert effectief bacteriën en allergenen, waardoor je minder last hebt van allergieën veroorzaakt door bijvoorbeeld huisstofmijt. Dit zorgt voor een frisse en schone was.

Helaas beschikt deze wasmachine niet over de QuickDrive-functie, waarmee je je wasgoed tot 2 keer sneller schoon kunt wassen. Ook ontbreekt de AddWash-deur, waarmee je vergeten wasgoed kunt toevoegen tijdens een wascyclus. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als deze functies voor jou van essentieel belang zijn.

Met de SmartThings-functie kun je de wasmachine koppelen aan je smartphone of tablet. Hiermee heb je de mogelijkheid om je favoriete wasprogramma’s te selecteren en de wasmachine op afstand te bedienen.

De Samsung WW90T534AAW Autodose biedt een handige oplossing voor het automatisch doseren van wasmiddel en wasverzachter, een ruime trommelinhoud en het hygiënische Steam Wash-programma. Hoewel deze wasmachine met stoomfunctie niet beschikt over bepaalde extra functies zoals QuickDrive en AddWash, is het nog steeds een betrouwbare wasmachine die voldoet aan de basisbehoeften van de meeste huishoudens.

Voordelen:

 • Autodose doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter
 • Het Steam Wash-programma zorgt voor een hygiënische reiniging met stoom
 • Ruime trommelinhoud van 9 kilogram

Nadelen:

 • Geen QuickDrive-functie voor sneller wassen
 • Geen AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen tijdens een cyclus

Meer informatie

 

Bosch WGB25607NL

Beste wasmachine met stoomfunctie Bosch WGB25607NLDe Bosch WGB25607NL is een energiezuinige wasmachine die uitblinkt in het wassen van zeer grote ladingen wasgoed. Met een vulgewicht van 10 kilogram en een ruime vulopening kun je gemakkelijk al je lakens, kussenslopen en handdoeken in één keer wassen, waardoor je tijd en energie bespaart.

Deze wasmachine met stoomfunctie is voorzien van het 4D Wash System, waardoor het wasmiddel gelijkmatig over je kleding wordt verdeeld. Dit zorgt voor een nog schonere wasresultaat. Bovendien beschikt de Bosch WGB25607NL over een anti-vlekkensysteem dat de meest voorkomende vlekken, zoals olie en rode wijn, effectief verwijdert.

Een handige functie van deze wasmachine is de Iron Assist stoomfunctie. Deze functie vermindert kreukels in je kleding, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. Met het Iron Assist programma kun je tot wel 50% van de kreukels verwijderen binnen slechts 20 minuten. Dit is ideaal voor het snel opfrissen van je favoriete shirt voor een afspraak of gelegenheid.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Bosch WGB25607NL niet beschikt over i-DOS, een functie waarmee je je wasmiddel automatisch kunt doseren. Als automatische dosering voor jou belangrijk is, moet je hier rekening mee houden bij het maken van je keuze.

Al met al biedt de Bosch WGB25607NL een krachtige en efficiënte oplossing voor het wassen van grote ladingen wasgoed. Met functies zoals het 4D Wash System, het anti-vlekkensysteem en de Iron Assist stoomfunctie is deze wasmachine een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar gemak en goede wasresultaten.

Voordelen:

 • Groot vulgewicht van 10 kilogram
 • Het 4D Wash System zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel
 • De Iron Assist stoomfunctie vermindert kreukels, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken
 • Het anti-vlekkensysteem verwijdert effectief de meest voorkomende vlekken

Nadelen:

 • Geen i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel

Meer informatie

 

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosingZoek je een mooie wasmachine met stoomfunctie? Dan is de Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing misschien wel iets voor jou. De Siemens WG56B2A7NL is een geavanceerde wasmachine die automatisch je wasmiddel en wasverzachter doseert, waardoor je wasgoed langer mooi blijft. Met een vulgewicht van 10 kilogram kun je grote hoeveelheden beddengoed in één keer wassen, wat water en energie bespaart. Zelfs voor kleine wasjes is deze wasmachine zuinig in gebruik.

Als je haast hebt, kun je gebruikmaken van het snelprogramma powerSpeed 59′, waarmee je een halfvolle trommel binnen één uur schoon wast. Dit is handig voor situaties waarin je snel schone kleding nodig hebt. Bovendien is de Siemens WG56B2A7NL voorzien van de smartFinish stoomfunctie, die kreukels vermindert en ervoor zorgt dat je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. Met deze functie worden tot wel de helft van alle kreukels in je overhemden verminderd, waardoor je kleding er netter uitziet.

Het is echter belangrijk op te merken dat de stoomfunctie van deze wasmachine niet geschikt is om muffe was op te frissen. Houd hier rekening mee als je deze functie wilt gebruiken.

Een handige eigenschap van de Siemens WG56B2A7NL is dat je de wasmachine op afstand kunt bedienen met HomeConnect. Via de app ontvang je automatisch een melding wanneer je was schoon is, zodat je precies weet wanneer je de wasmachine kunt openen.

Deze wasmachine met stoomfunctie heeft geavanceerde functies en handige mogelijkheden om je waservaring te verbeteren. Met de automatische dosering van wasmiddel, het powerSpeed 59′-programma en de smartFinish stoomfunctie is deze wasmachine ideaal voor mensen die efficiënt willen wassen en minder tijd willen besteden aan strijken.

Voordelen:

 • IntelligentDosing doseert automatisch je wasmiddel en wasverzachter, waardoor je was langer mooi blijft
 • Met het snelprogramma powerSpeed 59′ was je een halfvolle trommel binnen één uur schoon
 • SmartFinish stoomfunctie vermindert kreukels, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken
 • Op afstand bedienbaar via HomeConnect, ontvang meldingen wanneer de was schoon is

Nadelen:

 • Stoomfunctie niet geschikt voor het opfrissen van muffe was

Meer informatie

 

De beste wasmachines met stoomfunctie
Bekijk het uitgebreide assortiment aan wasmachines met stoomfunctie. Kies de juiste wasmachine en bestel.
Bekijken
Image

AEG LR73842 ProSteam

AEG LR73842 ProSteam wasmachine met stoomfunctieZoek je een uitstekende stoomfunctie op je wasmachine? De AEG LR73842 ProSteam is een wasmachine die je helpt om je kleding op te frissen en minder tijd te besteden aan strijken. Met de ProSteam stoomfunctie kun je stoom gebruiken om kreukels in je kleding te verminderen, waardoor je kleding er frisser uitziet en je minder hoeft te strijken.

Bovendien biedt het Steam Refresh-programma de mogelijkheid om geurtjes uit je kleding te neutraliseren, waardoor je winter- of zomerkleding snel opgefrist kan worden. Hierdoor is de AEG LR73842 ProSteam misschien wel de beste wasmachine met stoomfunctie!

Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze wasmachine geschikt voor het wassen van de was voor 2 tot 3 personen. Zelfs als je maar een paar T-shirts wilt wassen, is dat geen probleem dankzij de ProSense beladingssensor. Deze sensor past automatisch de programmaduur aan op basis van de hoeveelheid was in de trommel, waardoor je water en energie bespaart.

De AEG LR73842 biedt een breed scala aan wasprogramma’s, waardoor je gemakkelijk de juiste instellingen kunt vinden voor je verschillende soorten wasgoed. Bovendien is er een hygiëneprogramma beschikbaar dat bacteriën en allergenen uit je kleding verwijdert, waardoor je minder last hebt van jeuk en allergische reacties.

Hoewel de AEG LR73842 ProSteam veel handige functies biedt, moet worden opgemerkt dat deze wasmachine niet beschikt over AutoDose, wat betekent dat je je wasmiddel handmatig moet doseren.

Voordelen:

 • ProSteam stoomfunctie vermindert kreukels en bespaart tijd bij het strijken
 • ProSense beladingssensor past de programmaduur aan op de hoeveelheid was, waardoor water en energie worden bespaard
 • Verschillende wasprogramma’s voor diverse soorten wasgoed
 • Hygiëneprogramma verwijdert bacteriën en allergenen

Nadelen:

 • Geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel

Meer informatie

 

LG F6WV71S2TA TurboWash

LG F6WV71S2TA TurboWashDe LG F6WV71S2TA TurboWash is een wasmachine met stoomfunctie die zorgt voor langdurige verzorging van je favoriete kledingstukken. Met de slimme AI DD motor past de wasmachine de trommelbewegingen aan op basis van de stof van je kleding, waardoor zelfs delicate stoffen zoals zijde langer meegaan. De ruime trommel met een vulgewicht van 10,5 kilogram maakt het mogelijk om zowel grote ladingen beddengoed als kleine wasjes efficiënt en zuinig schoon te maken.

Een handige functie van de LG F6WV71S2TA is de automatische wasmiddeldosering met ezDispense. Hierdoor gebruik je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat ervoor zorgt dat je kleding langer mooi blijft en dat je geen overdosering van producten hebt. Bovendien beschikt deze wasmachine over het Steam+ programma, dat extra hygiënisch wast door pollen, dierenharen en bacteriën te verwijderen. Dit is vooral handig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleertjes.

Als je snel schone kleren nodig hebt, kun je gebruik maken van het TurboWash programma. Binnen slechts 39 minuten is de wasmachine klaar met het reinigen van een halve belading kleding. De Direct Drive motor zorgt voor een stille werking van de wasmachine, waardoor je hem zonder zorgen naast je slaap- of werkkamer kunt plaatsen.

Het enige nadeel is dat de LG F6WV71S2TA TurboWash 39 geen trommelverlichting heeft, wat handig kan zijn om extra zicht te hebben in het donker.

Voordelen:

 • AI DD motor past trommelbewegingen aan op basis van de stof van je kleding
 • Ruime trommel met een vulgewicht van 10,5 kilogram
 • Automatische wasmiddeldosering met ezDispense
 • Steam+ programma voor extra hygiënisch wassen
 • TurboWash programma voor snel wassen

Nadelen:

 • Geen trommelverlichting voor extra zicht in het donker

Meer informatie

 

Beko WTV8740A1 SteamCure

Beko WTV8740A1 SteamCureDe Beko WTV8740A1 SteamCure is een energiezuinige wasmachine die geschikt is voor zowel kleine als grotere ladingen wasgoed. Met een vulgewicht van 8 kilogram is hij ideaal voor het wassen van kleding voor 2 tot 3 personen. Deze wasmachine bespaart gemiddeld tot €165,- op je energierekening gedurende zijn levensduur, wat een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren.

Bovendien is de wasmachine dankzij de koolborstelloze ProSmart motor relatief stil en trillingsvrij, waardoor je hem zonder problemen kunt gebruiken terwijl je thuiswerkt of studeert.

Een handige functie van de Beko WTV8740A1 is de SteamCure stoomfunctie. Met deze functie kun je vlekken voorbehandelen en verminder je de hoeveelheid strijkwerk. De stoom weekt vuil los en zorgt ervoor dat kleding minder gekreukt uit de machine komt. Daarnaast beschikt de wasmachine over het StainExpert programma, waarmee je de 24 meest voorkomende vlekken, zoals koffie en make-up, effectief kunt verwijderen.

Een nadeel van deze wasmachine is dat de wasmiddellade niet zelfreinigend is, waardoor regelmatig onderhoud nodig is om de lade schoon te houden.

Voordelen:

 • Koolborstelloze ProSmart motor zorgt voor minder trillingen en geluid
 • SteamCure stoomfunctie voor vlekkenbehandeling en minder strijkwerk
 • StainExpert programma verwijdert 24 veelvoorkomende vlekken
 • Energiezuinig en bespaart op de energierekening

Nadelen:

 • De wasmiddellade is niet zelfreinigend, dus regelmatig onderhoud is nodig.

Meer informatie

 

Whirlpool W6X W845WB EE

Volgens experts en echte gebruikers de beste wasmachine met stoomfunctie!

Whirlpool W6X W845WB EEDe Whirlpool W6X W845WB EE is een moderne en uitgebreide wasmachine met een strak en modern uiterlijk. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze machine geschikt voor normale en grotere ladingen wasgoed, wat ideaal is voor huishoudens van 2 tot 3 personen. De wasmachine beschikt over snelle wasprogramma’s, zoals het Vol 45′ programma waarmee je een volle trommel wasgoed in slechts 45 minuten kunt wassen.

Een handige functie van de Whirlpool W6X W845WB EE is het Steam Refresh 20′ programma, waarmee je je favoriete kledingstukken kunt opfrissen en nare geurtjes kunt verminderen met behulp van stoom. Hierdoor hoef je je kleding niet altijd te wassen en kun je het snel weer fris dragen. Bovendien is de wasmachine voorzien van de ZEN technologie, wat ervoor zorgt dat de machine extra stil is tijdens het wassen en centrifugeren met een geluidsniveau van slechts 65 decibel.

De wasmachine heeft een 6th Sense beladingssensor die het wasprogramma aanpast op basis van de hoeveelheid en het soort wasgoed. Dit zorgt voor een efficiëntere en energiezuinigere wascyclus. Daarnaast biedt de machine diverse andere programma’s, zoals het StainExpert programma voor het verwijderen van vlekken en speciale programma’s voor knuffels, huisdierenaccessoires en het verwijderen van vlekken.

Een minpunt van deze wasmachine is dat het geen waterbeveiliging heeft, wat betekent dat de watertoevoer niet automatisch wordt afgesloten bij een defect of storing.

Voordelen:

 • 6th Sense beladingssensor voor aanpassing van het wasprogramma op basis van de hoeveelheid en het soort wasgoed
 • Steam Refresh programma voor het opfrissen van kleding en het verminderen van nare geurtjes met stoom
 • Zeer stil met een geluidsniveau van 65 decibel tijdens het centrifugeren dankzij de ZEN technologie

Nadelen:

 • Geen waterbeveiliging, wat betekent dat de watertoevoer niet automatisch wordt afgesloten bij een defect of storing

Meer informatie

 

AEG L8FE794CBV

AEG L8FE794CBV ÖKOMix UniversalDoseDe AEG L8FE794CBV is een ruime en energiezuinige wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram, waardoor het ideaal is voor grote wasbeurten, zoals beddengoed. De wasmachine maakt gebruik van de ÖKOMix technologie, waarbij water en wasmiddel gelijkmatig worden verspreid over het wasgoed. Dit zorgt voor een nog schonere was en bespaart water.

Daarnaast beschikt de machine over de UniversalDose wasmiddellade met een apart vak voor wasmiddel pods, waardoor je ze gemakkelijk kunt gebruiken. Het wasmiddel lost snel op door gerichte waterstralen, waardoor vlekken beter verdwijnen.

Met het ÖKOPower programma kun je een halve lading wasgoed snel en grondig wassen. Binnen één uur is je favoriete outfit weer schoon en fris. De wasmachine heeft ook stoomprogramma’s, zoals ProSteam, waarmee je kleding kunt opfrissen en hygiënisch kunt wassen. De stoom verwijdert bacteriën en geuren, waardoor je kleding fris en schoon wordt.

De AEG L8FE794CBV heeft een ruim en stevig ontwerp, en de trommel is speciaal ontworpen om je kleding zo lang mogelijk mee te laten gaan. De bedieningsknop en het display hebben een luxe uitstraling, maar de toetsen reageren mogelijk iets minder snel op aanraking. De wasmachine heeft ook een handige wasmiddellade met ruimte voor wasmiddelcapsules, waardoor je nooit te veel wasmiddel gebruikt.

Enkel minpunt van deze wasmachine is dat het centrifugeren niet super stil is. Dit kan mogelijk een nadeel zijn als de wasmachine zich in de buurt van slaap- of woonruimtes bevindt.

Voordelen:

 • ÖKOMix technologie voor een gelijkmatige verspreiding van water en wasmiddel
 • UniversalDose wasmiddellade met apart vak voor wasmiddel pods
 • ProSteam stoomfunctie voor opfrissen en hygiënisch wassen
 • ӦKOpower programma voor snel en grondig wassen

Nadelen:

 • Het centrifugeren is niet super stil

Meer informatie

 

De keuze is aan jou

Het kiezen van een wasmachine met stoomfunctie is een persoonlijke beslissing die afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om de voordelen en nadelen af te wegen, rekening te houden met het budget en grondig onderzoek te doen naar de verschillende merken en modellen die beschikbaar zijn.

Of je nu op zoek bent naar een machine die je helpt bij het verminderen van strijkwerk, het opfrissen van kleding of het hygiënisch reinigen van delicate stoffen, een wasmachine met stoomfunctie kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw huishouden. Met de mogelijkheid om kreukels te verminderen, geuren te verwijderen en bacteriën te doden, biedt het de nodige extra zorg voor jouw wasgoed.

Wanneer je vaak wolkleding wast met wolwasmiddel, kun je er nu ook voor kiezen om je kleding te stomen. Een veel efficiëntere manier van schoonmaken en beter voor je kleding.

Denk bij het maken van je keuze ook aan andere belangrijke functies en specificaties die je zoekt in een wasmachine, zoals het energieverbruik, het geluidsniveau, de capaciteit en de beschikbare wasprogramma’s. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de wasmachine met stoomfunctie vinden die perfect past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Zoals met elke aankoop is het ook raadzaam om prijzen te vergelijken en aanbiedingen in de gaten te houden. Soms zijn er promoties of kortingen beschikbaar, waardoor je jouw ideale wasmachine met stoomfunctie tegen een aantrekkelijke prijs kunt bemachtigen.

Een wasmachine met stoomfunctie biedt een scala aan voordelen, zoals minder strijkwerk, opfrissing van kleding en hygiënisch wassen. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals hogere kosten en mogelijk complexer onderhoud, kunnen de voordelen opwegen tegen de nadelen, afhankelijk van jouw behoeften en prioriteiten. Door grondig onderzoek te doen naar merken en modellen, kun je de beste wasmachine met stoomfunctie vinden die past binnen jouw budget en voldoet aan al jouw eisen.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van wasmachines met stoomfunctie en ontdek de magie van efficiënt en zorgzaam wassen. Je zult versteld staan van het gemak en de resultaten die deze geavanceerde technologie met zich meebrengt. Maak jouw wasroutine niet alleen effectiever, maar ook plezieriger met een wasmachine met stoomfunctie. Het is tijd om jouw kleding een nieuwe dimensie van frisheid en verzorging te geven.

Veelgestelde wasmachine met stoomfunctie vragen

Wat is een wasmachine met stoomfunctie?
Een wasmachine met stoomfunctie is een geavanceerde wasmachine dat naast de standaard wascyclus ook stoom gebruikt om kleding grondig te reinigen. Door water om te zetten in stoom, worden hardnekkige vlekken en geuren effectief verwijderd, waardoor je kleding er fris en hygiënisch uitziet.

Is een wasmachine met stoomfunctie handig?
Absoluut! Een wasmachine met stoomfunctie biedt verschillende voordelen. Naast het diep reinigen van kleding, helpt stoom bij het verminderen van kreukels, waardoor strijken gemakkelijker wordt. Bovendien is stoom ideaal voor het opfrissen van kleding zonder een volledige wascyclus te doorlopen, wat tijd en energie bespaart.

Wat is de beste wasmachine met stoomfunctie?
De beste wasmachine met stoomfunctie hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Merken zoals LG, Samsung, Whirlpool en Bosch bieden hoogwaardige modellen met geavanceerde stoomtechnologie. Het is raadzaam om de functies, capaciteit en betrouwbaarheid van verschillende modellen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat doet een stoomfunctie op de wasmachine?
Een stoomfunctie op een wasmachine maakt gebruik van hete stoom om kleding te reinigen en op te frissen. De stoom wordt tijdens de wascyclus vrijgegeven en dringt diep door in de vezels van de stof, waardoor vuil, bacteriën en geuren effectief worden verwijderd. Daarnaast helpt de stoom bij het verminderen van kreuken en statische elektriciteit.

Is stomen beter dan wassen?
Stomen en wassen hebben beide hun eigen voordelen, afhankelijk van de situatie. Stomen is vooral effectief voor het opfrissen van kleding, het verminderen van kreukels en het verwijderen van geuren. Wassen daarentegen is noodzakelijk voor het grondig reinigen van sterk vervuilde kleding. Het beste is om beide methoden te combineren om optimale resultaten te bereiken.

Wat is hygiënisch stomen met een wasmachine?
Hygiënisch stomen met een wasmachine verwijdert effectief bacteriën, allergenen en ongewenste geuren uit kleding. De stoomtemperatuur bereikt hoge niveaus die nodig zijn om ziektekiemen en micro-organismen te doden, waardoor een hygiënischere omgeving voor jouw kleding wordt gecreëerd. Dit is vooral nuttig voor mensen met allergieën of gevoelige huid.

Related Articles

Back to top button
Close

Adblocker uitschakelen s.v.p.

We zien dat je gebruikmaakt van een Adblocker. Hierdoor kan deze website niet goed functioneren. We vragen je daarom de Adblocker uit te schakelen.