Verlichting

Wat is een filament lamp?

Wanneer je zoekt naar verlichting heb je het woord filament waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen. Filament lampen zijn namelijk heel modern en erg hip.  Een filament lamp is gewoon een andere naam die vaak wordt gebruikt voor de retro Edison-gloeilampen. Die reproductielampen zijn gemaakt om eruit te zien als de originele Edison-lamp die meer dan 100 jaar geleden is gemaakt. Het woord Filament zelf verwijst naar de draad in de lamp die oplicht als je hem aanzet.

Filament tegenwoordig ook in LED

Natuurlijk zijn de gloeilampen niet meer van deze tijd, maar het design van de gloeilamp met gloeidraad weer wel. Ook de filament lampen gaan helemaal met de tijd mee. Je kunt ze namelijk ook kopen met LED technologie. Dit zorgt ervoor dat je lamp er net zo mooi uitziet als de ouderwetse gloeilamp, maar met alle hedendaagse snufjes heeft. En ze zijn ook nog eens heel energiezuinig. Wanneer je kiest voor slimme filament lampen heb je nog meer opties om je lamp te bedienen. Dit gaat natuurlijk niet ten koste van het design.

Filament niet alleen in Edison design

Edison refereert naar de vormgeving van de lamp. De kenmerkende Edison vorm was vroeger het enige model lamp. Wanneer je een filament lamp wilt kopen heb je tegenwoordig de keuze uit meerdere vormen. Je bent dus niet verplicht om een Edison filament lamp te kopen. Je kunt ook een standaard gloeilamp vorm of grote bol lamp kopen met de filament uitstraling. Tegenwoordig is er zoveel keus aan filament lampen dat er voor elk interieur wel een geschikt model tussen zit.

Back to top button
Close

Adblocker uitschakelen s.v.p.

We zien dat je gebruikmaakt van een Adblocker. Hierdoor kan deze website niet goed functioneren. We vragen je daarom de Adblocker uit te schakelen.